…

Wegwijs – Als je kind een handicap heeft

Krijgt je kind de diagnose van een handicap – voor of net na de geboorte, als kleuter of tiener? Dan lijkt je wereld in duigen te vallen: alsof niets nog is zoals je dat voor jezelf en je gezin had uitgestippeld. Als ouders zit je op een rollercoaster van emoties: verdriet, boosheid, wanhoop, vechtlust, of soms opluchting omdat je nu een diagnose hebt …

Als je kind de diagnose handicap krijgt

Plots zit je in een wereld waarmee je niet vertrouwd bent, en waarin jij je weg moet vinden: zorg- en hulpaanvragen, consulten bij artsen, deskundigen of maatschappelijk werkers, vaak ondoorzichtige administratie en contacten met overheidsorganisaties; … .

Gezin en Handicap is jullie bondgenoot op deze nieuwe tocht. Graag reiken we je de kennis aan die jou, je kind met een handicap én je gezin op weg zet.

Wegwijs: wat wil jij nu weten?

Hier vind je alvast de eerste informatie om wegwijs te worden – met verwijzingen naar organisaties of infosites die je verder op pad helpen. Bekijk zeker ook ons aanbod infomomenten voor ouders van een kind met een handicap. Hier diepen we onderwerpen uit die je aanbelangen en je een helder perspectief geven.