…

Infomomenten

Gezin en Handicap organiseert actuele, verhelderende infomomenten, workshops, webinars en meerdaagse cursussen over handicap en inclusie.

Webinars

Een webinar is een infomoment dat je kan volgen vanaf je eigen laptop of PC, van bij jou thuis. De sprekers zitten voor een camera en wij zenden hun presentatie (meestal) live uit. Sommige webinars zal je na je inschrijving kunnen herbekijken als er bijvoorbeeld thuis toch iets voorvalt waardoor je de webinar niet volledig kan uitkijken.

We kozen bewust voor het programma ‘WebinarGeek’, waarbij je niets moet installeren op je laptop of PC om het infomoment te kunnen volgen. Na de (online) betaling krijg je enkele uren voor de start een mailtje met een kijklink. Dit is een privé link voor jou, gekoppeld aan je betaling. Deel deze link niet met anderen, anders zal je zelf hinder ondervinden om de webinar te volgen. We bieden ook een chatfunctie aan, waardoor je toch je vragen kan stellen aan de spreker(s) of andere kijkers.

Onze webinars vind je niet hieronder, maar wel op ons webinar-channel. Inschrijven kan dus via die pagina.

Sommige webinars zijn gratis. Sommige zijn betalend. Voor leden is er meestal een kortingscode (korting op de deelnameprijs) voorzien. Die code vind je op deze pagina, na het ingeven van je lidnummer.

Veelgestelde vragen over webinars.

Voor wie organiseren wij infomomenten?

Onze infomomenten zijn er in de eerste plaats voor jou als ouders van een kind met handicap. We focussen op jouw vragen en bezorgdheden. En belichten thema’s die je bezighouden. Je krijgt gerichte informatie, en er is ruimte om vragen te stellen en andere ouders te ontmoeten. Zo krijg je frisse inzichten en een nieuw perspectief.

De meeste van onze infomomenten staan ook open voor professionelen. Daarnaast organiseren we ook een paar cursussen specifiek voor professionelen. Schrijf jij je hiervoor in? Geef dan de facturatiegegevens van je organisatie of praktijk op. Voor professionelen gelden altijd annulatievoorwaarden.

Hoe bepalen wij de tarieven voor onze infomomenten?

Zoals je kan zien, gelden er verschillende tarieven voor onze infomomenten.

Gezin en Handicap krijgt beperkte middelen vanuit het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk om een educatief aanbod en activiteiten te organiseren voor personen met een handicap en hun netwerk. Maar ook voor personen die in het werkveld staan, is ons aanbod vaak een meerwaarde. Daarom is iedereen van harte welkom tijdens de infomomenten.
Om het aanbod voor personen met een handicap en hun ouders betaalbaar te houden, zijn we genoodzaakt om voor professionelen een hogere deelnameprijs te vragen. We vragen daarom ook om onder de juiste ‘titel’ in te schrijven en rekenen op jouw eerlijkheid om onze avonden te kunnen blijven organiseren.

Waar kan je je inschrijven?

Grasduin hieronder eens door ons nieuwe aanbod infoavonden en cursussen.

Inschrijven is verplicht, zo ben jij zeker van een plaatsje en voorzien wij voor jou een informatiebundel.
Onze webinars kan je vinden op ons “webinar-kanaalvia deze link. Na registratie, krijg je een link om op het tijdstip van de webinar via je eigen laptop of PC de webinar te bekijken.

Het overzicht van al onze activiteiten (infomomenten en webinars) vind je via deze link.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Agenda voor ouders en begeleiders
Antwerpen
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen
Agenda voor professionelen
Antwerpen
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen