…

Infomomenten

Gezin en Handicap organiseert actuele, verhelderende infomomenten, workshops en meerdaagse cursussen over handicap en inclusie.

Webinars

De maatregelen om het Covid-19 virus te bestrijden, dwongen ons er toe om creatief om te gaan met onze infomomenten. We zijn volop bezig om in het najaar, naast onze vertrouwde infomomenten op locatie, ook webinars rond een aantal thema’s aan te bieden. Een webinar is een infomoment dat je kan volgen vanaf je eigen laptop of PC, van bij jou thuis. De spreker(s) zitten op hun locatie voor een camera en wij zenden hun presentatie live uit.

Op deze pagina zal je alles vinden over onze webinars. Je ontvangt ongeveer twee weken voor de webinar een link om je inschrijving te bevestigen en deel te nemen. We kozen bewust voor het programma ‘WebinarGeek’, waarbij je niets moet installeren op je laptop of PC om het infomoment te kunnen volgen. Klikken op de link is voldoende om rechtstreeks mee te volgen.
We bieden ook een chatfunctie aan, waardoor je toch je vragen kan stellen aan de spreker(s).

Mocht er in het najaar opnieuw een periode komen waarbij we elkaar niet kunnen ontmoeten op één van de vele locaties in Vlaanderen, komen we toch jullie kant op, zelfs tot in jullie eigen woonkamer.

Voor ouders en begeleiders

Onze infomomenten zijn er in de eerste plaats voor jou als ouders van een kind met handicap. We focussen op jouw vragen en bezorgdheden. En belichten thema’s die je bezighouden. Je krijgt gerichte informatie, en er is ruimte om vragen te stellen en andere ouders te ontmoeten. Zo krijg je frisse inzichten en een nieuw perspectief. Bekijk hier onze agenda.

Voor professionelen

De meeste van onze infomomenten staan ook open voor professionelen. Daarnaast organiseren we ook een paar cursussen specifiek voor professionelen. Schrijf jij je hiervoor in? Geef dan de facturatiegegevens van je organisatie of praktijk op. Voor professionelen gelden altijd annulatievoorwaarden. Bekijk hier de agenda.

Tarieven

Zoals je kan zien, gelden er verschillende tarieven voor onze infomomenten.

Gezin en Handicap krijgt beperkte middelen vanuit het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk om een educatief aanbod en activiteiten te organiseren voor personen met een handicap en hun netwerk. Maar ook voor personen die in het werkveld staan, is ons aanbod vaak een meerwaarde. Daarom is iedereen van harte welkom tijdens de infomomenten.
Om het aanbod voor personen met een handicap en hun ouders betaalbaar te houden, zijn we genoodzaakt om voor professionelen een hogere deelnameprijs te vragen. We vragen daarom ook om onder de juiste ‘titel’ in te schrijven en rekenen op jouw eerlijkheid om onze avonden te kunnen blijven organiseren.

Schrijf je nu in

Grasduin hieronder eens door ons nieuwe aanbod infoavonden en cursussen. Inschrijven is verplicht, zo ben jij zeker van een plaatsje en voorzien wij voor jou een informatiebundel.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Agenda voor ouders en begeleiders