…

Infomomenten

Gezin en Handicap organiseert actuele, verhelderende infomomenten, workshops en meerdaagse cursussen over handicap en inclusie.

Zolang Covid-19 in het land is, zullen onze infomomenten er een beetje anders uitzien. We doen ons uiterste best om, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen, alle deelnemers, sprekers en medewerkers een boeiend, maar veilige infomoment te bieden.  Lees hier alles over de maatregelen die wij hiertoe nemen en wat we van jou verwachten op een infomoment.

Gezien de coronamaatregelen en het domino-effect ervan, werden wij genoodzaakt om enkele van onze infomomenten te verleggen naar een latere datum. We houden jullie hiervan op de hoogte. 

Webinars

De maatregelen om het Covid-19 virus te bestrijden, dwongen ons er toe om creatief om te gaan met onze infomomenten. We zijn volop bezig om in het najaar, naast onze vertrouwde infomomenten op locatie, ook webinars rond een aantal thema’s aan te bieden. Een webinar is een infomoment dat je kan volgen vanaf je eigen laptop of PC, van bij jou thuis. De sprekers zitten voor een camera en wij zenden hun presentatie (meestal) live uit. Sommige webinars zal je na je inschrijving kunnen herbekijken als er bijvoorbeeld thuis toch iets voorvalt waardoor je de webinar niet volledig kan uitkijken.

We kozen bewust voor het programma ‘WebinarGeek’, waarbij je niets moet installeren op je laptop of PC om het infomoment te kunnen volgen . Klikken op de link is voldoende om rechtstreeks mee te volgen. Dit is een privé link voor jou, gekoppeld aan je betaling. Deel deze link niet met anderen, anders zal je zelf hinder ondervinden om de webinar te volgen. We bieden ook een chatfunctie aan, waardoor je toch je vragen kan stellen aan de spreker(s) of andere kijkers.

Mocht er opnieuw een periode komen waarbij we elkaar niet kunnen ontmoeten op één van de vele locaties in Vlaanderen, komen we toch jullie kant op, zelfs tot in jullie eigen woonkamer.

We hebben al webinars achter de rug over woon-en leefkosten bij vergunde zorgaanbieders, persoonsvolgende financiering, het zorgbudget enzovoort. Inschrijven kan via ons webinar channel. Hou deze pagina ook in de gaten voor eventuele extra webinars.

Voor wie organiseren wij infomomenten?

Onze infomomenten zijn er in de eerste plaats voor jou als ouders van een kind met handicap. We focussen op jouw vragen en bezorgdheden. En belichten thema’s die je bezighouden. Je krijgt gerichte informatie, en er is ruimte om vragen te stellen en andere ouders te ontmoeten. Zo krijg je frisse inzichten en een nieuw perspectief.

De meeste van onze infomomenten staan ook open voor professionelen. Daarnaast organiseren we ook een paar cursussen specifiek voor professionelen. Schrijf jij je hiervoor in? Geef dan de facturatiegegevens van je organisatie of praktijk op. Voor professionelen gelden altijd annulatievoorwaarden.

Hoe bepalen wij de tarieven voor onze infomomenten?

Zoals je kan zien, gelden er verschillende tarieven voor onze infomomenten.

Gezin en Handicap krijgt beperkte middelen vanuit het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk om een educatief aanbod en activiteiten te organiseren voor personen met een handicap en hun netwerk. Maar ook voor personen die in het werkveld staan, is ons aanbod vaak een meerwaarde. Daarom is iedereen van harte welkom tijdens de infomomenten.
Om het aanbod voor personen met een handicap en hun ouders betaalbaar te houden, zijn we genoodzaakt om voor professionelen een hogere deelnameprijs te vragen. We vragen daarom ook om onder de juiste ‘titel’ in te schrijven en rekenen op jouw eerlijkheid om onze avonden te kunnen blijven organiseren.

Waar kan je je inschrijven?

Grasduin hieronder eens door ons nieuwe aanbod infoavonden en cursussen. Inschrijven is verplicht, zo ben jij zeker van een plaatsje en voorzien wij voor jou een informatiebundel.
Onze webinars kan je vinden op ons “webinar-kanaal” via deze link. Na registratie, krijg je een link om op het tijdstip van de webinar via je eigen laptop of PC de webinar te bekijken.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten? Abonneer je op onze nieuwsbrief.

Agenda voor ouders en begeleiders