…

Voor wie?

Ben jij een ouder, broer, zus of familielid van iemand met een handicap? Begeleid jij een kind, jongere, of volwassene met een handicap? Of ben jij als vriend of vrijwilliger bij diens netwerk betrokken? Gezin en Handicap is er voor jou.

Een geïnformeerde ouder is er twee waard

Wij luisteren naar je en geven helder antwoord. Vanuit jouw vragen, organiseren we verhelderende infoavonden en cursussen over handicap en inclusie. Deskundigen reiken je de actuele, relevante informatie aan die je nodig hebt. Je krijgt nieuwe inzichten. En:  je ontmoet andere ouders die hun ervaringen met je delen, of je tips aanreiken. Zo krijg je weer perspectief, en breid jij je netwerk uit.

Daarnaast gidsen we je door de administratieve en juridische doolhoven, of verwijzen je naar de juiste hulpverleners door.

Ook voor professionelen

Gezin en Handicap is er voor iedereen die als professional ook de gezinnen met een kind, jongere, of volwassene met handicap ondersteunt. Ook scholen, organisaties, verenigingen, jeugdbewegingen en voorzieningen mogen op ons rekenen. Met advies, gerichte vorming en documentatie zorgen we ervoor dat je beter uitgerust bent om de persoon met een handicap in je werking op te nemen.