Tips voor specifieke doelgroepen

Personen met een verstandelijke handicap

  • Prof. Jannelien Wieland, een Nederlandse psychiater,  vertaalde een tekst van haar Italiaanse collega Bertelli en zijn collega’s over het ondersteunen van mensen met een verstandelijke handicap en ASS in tijden van corona. Deze tekst verwijst vaak naar maatregelen in Nederland, maar de tips zijn bijzonder interessant voor iedereen die zorg draagt voor deze doelgroep.
  • De coronacrisis heeft een grote impact op personen met een verstandelijke handicap: Begeleiders dragen beschermende kledij en mondmaskers. Social distancing betekent meestal: geen familie, geen knuffels, en niet de gebruikelijke activiteiten. Het Nederlandse Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) geeft tips aan professionals in de gehandicaptenzorg zodat corona niet tot (meer) probleemgedrag leidt.
  • Multiplus, expertisecentrum voor personen met ernstige meervoudige beperkingen maakte een webpagina met zeer veel informatie,tips,sites,… voor de ondersteuning van personen met EMB of verstandelijke handicap in coronatijden. Interessant voor ouders en begeleiders!

Personen met autisme

Personen met EMB ( Ernstige Meervoudige Beperkingen)

  • Multiplus bundelde op hun website heel wat interessante tips voor de ondersteuning van personen met EMB en hun omgeving.

Slechthorende en dove personen

  • Ahosa geeft communicatietips voor horenden en slechthorenden in tijden van mondmaskers.

Blinden en slechtzienden

  • Zicht op Cultuur – Slechtzienden en Blinden Platform Vlaanderen vzw geeft enkele tips hoe blinden en slechtzienden in coronatijden veilig naar buiten kunnen en toch rekening kunnen houden met social distancing -regels