…

SMOG-initiatie voor ouders: beter communiceren met je kind

Heeft je zoon of dochter een communicatieprobleem omwille van zijn verstandelijke of meervoudige handicap? Dan kan SMOG een groot verschil voor hem of haar betekenen, én voor iedereen die ermee omgaat. Je jonge of volwassen kind kan zich uitdrukken, jullie begrijpen elkaar en voelen minder frustratie. En: je leert elkaar beter kennen en gewoon van elkaar genieten.

Gebruikt de school of voorziening SMOG om de communicatie met je kind te bevorderen? Dan is het goed om de aangeleerde SMOG-gebaren ook in je privéomgeving verder te zetten. Zo communiceren ook jij, je familie, vrienden en de vrijetijdsbegeleiders gemakkelijker met je kind.

SMOG-initiatie: elkaar beter begrijpen

Speciaal voor ouders, broers en zussen, grootouders en vrijwillige begeleiders van SMOG-gebruikers organiseert Gezin en Handicap een SMOG-initiatie – op meerdere plaatsen in Vlaanderen.

Voor de voorzieningen en professionele begeleiders van je kind, organiseren we een opleiding van zes dagen. Zij  brengen immers SMOG bij je kind aan, en leren hem of haar te correct te ‘smoggen’.

Twee avonden om vlot te ‘smoggen’

SMOG krijg ook jij gemakkelijk onder de knie. Op twee avonden leer jij de belangrijkste gebaren die je eenvoudig in je thuis- vrijetijdssituatie gebruikt:

  • Eerste avond: je ontdekt de achtergronden van Spreken Met Ondersteuning van Gebaren, kortweg SMOG. En je leert de gebaren waarmee jij en je kind beter communiceren over belangrijke alledaagse dingen: gevoelens, noden, opdrachten, hygiëne, voeding, vrije tijd, …
  • Tweede avond: je oefent de gebaren in , en leert spreken met ondersteuning van gebaren.

Bekijk onze agenda en vind een SMOG-initiatie bij jou in de buurt.
Opgelet: inschrijven is nodig, de plaatsen zijn beperkt.