‘Persoonlijk assistent: to be or not to be’

‘Persoonlijk assistent: to be or not to be’
Het project ‘Persoonlijk assistent: To be or not to be?’ wil familieleden van personen met een handicap, die overwegen om zelf persoonlijk assistent te worden, helpen met het nemen van een goede beslissing. Daarom is het projectteam op zoek naar personen om op vrijdag 17 mei 2019 hun ervaringen en ideeën te delen.

Personen met een handicap kunnen hun persoonlijke-assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB) gebruiken om persoonlijke assistenten tewerk te stellen. Ook een familielid kan de rol van persoonlijk assistent op zich nemen.

Het project ‘Persoonlijk assistent: To be or not to be?’ wil familieleden van personen met een handicap, die overwegen om zelf persoonlijk assistent te worden, helpen met het nemen van een goede beslissing. Daarom is het projectteam op zoek  naar mensen om ervaringen en ideeën te delen:

  • Bent u  een persoon met een handicap en hebt u ervaring met persoonlijke assistenten?
  • Bent u iemand die wel of niet gekozen heeft voor de job van persoonlijke assistent van uw kind, broer, zus, partner …? Of vraagt u zich wel eens af wat u  zou doen als uw familielid een budget zou krijgen waarmee ook persoonlijke assistenten kunnen tewerkgesteld worden?
  • Bent u als beroepskracht werkzaam in het domein werk of zorg?

Dan kunt u meewerken aan het project ‘Persoonlijk assistent: To  be or not to be?’ op vrijdag 17 mei 2019 en zo anderen helpen om een bewustere loopbaankeuze te nemen. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Lees dan meer op de webpagina van het project.