Kan ook je kind met een handicap deze zomer op kamp of naar het speelplein?

Een paar dagen geleden kwam er groen licht voor de vele kinderen en jongeren die uitkijken naar het kamp of de speelpleinwerking deze zomer. Er is perspectief! Weliswaar moeten er heel wat veiligheidsmaatregelen gerespecteerd worden, wordt de groepsgrootte beperkt en is het niet voor alle organisaties mogelijk om hun aanbod te garanderen.

Als ouder heb je wellicht heel wat vragen. Een antwoord vind je op de site van De Ambrassade.

De informatie op deze website is gebaseerd op de jeugdwerkregels zomer 2020 die werden opgesteld door het jeugdwerk, de minister van jeugd en de virologen.

Wij krijgen nogal wat signalen van ouders van een kind met een handicap die te horen krijgen dat hun kind enkel mee mag als ze een doktersattest kunnen bezorgen. Voor alle duidelijkheid … Er wordt inderdaad een doktersattest gevraagd voor kinderen en jongeren die behoren tot de risicogroep. Niet elk kind of jongere met een handicap hoort echter tot de ‘risicogroep’. De risicogroepen worden in de lijst van pediaters benoemd.  Ook hierover vind je meer informatie op deze website en je vindt er ook de gouden tip: ‘ga zeker in gesprek met de begeleiding indien je kind speciale zorg of aandacht nodig heeft en hou rekening met de draagkracht van de begeleiding. Misschien lijken sommige zaken vooraf moeilijk of niet haalbaar, ga het gesprek aan!’

Misschien vind je het moeilijk om dit gesprek aan te gaan, ben je op het einde van je Latijn? De vrijetijdswerkers van KVG willen je hier heel graag in bijstaan. Meer informatie.

Meer informatie over de zomer 2020 van Hannibal kan je hier vinden.