…

Gezin en Handicap zoekt! Help jij ons een handje?

  • Een nieuwe coördinator

Omdat na 44 jaar werken het tijd wordt om ruimte te maken voor een nieuwe dynamiek. … 
Ben jij op zoek naar een fijne job waar geen enkele dag lijkt op de vorige? Waar de uitdagingen voor het grijpen liggen? Waar je kansen krijgt om er, samen met een gedreven team en bestuur, écht iets van te maken? … Dan spreekt deze vacature je wellicht aan.
Help je ons in onze zoektocht naar een nieuwe coördinator en verspreid je mee deze vacature of deel je ons facebookbericht?

  • Een projectmedewerker ‘Eerste momenten’

Gezin en Handicap wil  intensief inzetten op de ‘eerste momenten’ met een kind met een (vermoeden van) handicap in het gezin. Want de kansen die een kind dan krijgt, de keuzes die dan gemaakt worden, … gaan een leven lang mee. Dank zij de middelen van de Warmste Week kunnen wij  nu extra zorg besteden aan gezinnen die het niet zo gemakkelijk hebben. Daarom zijn wij op zoek naar een educatieve medewerker die dit project, samen met het team, wil dragen. Meer info vind je in deze vacature.

  • Een vervang(st)er voor het infoloket ‘collectief overleg’

Helaas moet Nymphe, onze collega voor het infoloket ‘collectief overleg’, even afhaken wegens ziekte. Maar de collectieve overlegorganen bij vergunde zorgaanbieders liggen niet stil. Wij willen graag verder inzetten op het bieden van informatie, op ondersteuning. Wij willen verder groeien naar een cultuur van inspraak en participatie.
Werk jij in een voorziening en wil je een tijdje extra uren werken? Ging jij onlangs op pensioen maar wil je je kennis en ervaring nog een tijdje inzetten voor dit boeiend project?  Heb je interesse in de werking van het collectief overleg (de vroegere gebruikersraad) en wil je ouders en andere leden ervan ondersteunen? … Van harte welkom.
Meer informatie vind je in deze vacature.

  • Versterking Raad van Bestuur

Gezin en Handicap wordt gedragen door een zeer betrokken bestuur van ouders en een brus. Een organisatie ‘besturen’ vraagt echter veel expertise. Voor onze vzw gaat het dan vooral over de ervaringsdeskundigheid van ouders en brussen.  Mooi zou ook zijn wanneer deze expertise kan aangevuld worden met mensen die sterk zijn in o.a. in management, financies, sociale media, ….
Wil jij ons bestuur versterken, geef ons dan aub een seintje: info@gezinenhandicap.be, 03 216 29 90.

  • Ervaringsdeskundigen voor beleidsacties

Knelpunten in de procedure zorgtoeslag, afbouw van mogelijkheden tijdskrediet, de toenemende digitalisering waardoor mensen uit de boot vallen, de lange wachtlijsten voor zowat alles, de complexe administratieve beslommeringen, … Met jullie hulp zou Gezin en Handicap haar rol als ‘belangenverdediger van gezinnen met een kind met een handicap’ steviger kunnen opnemen. Wil jij je engageren om hieraan een steentje bij te dragen, neem dan contact met ons op: info@gezinenhandicap.be, 03 216 29 90.

  • Bijdragen voor ‘Bij ons thuis’

Had jij een speciaal moment in je gezin? Beleefde je een toffe ervaring? Verraste je kind je met iets wat je niet verwacht had? Heb jij een tip? Maak jij je ergens zorgen over? Erger jij je aan een en ander? Roei jij tegen de stroom in en wil je anderen mee in je boot krijgen? …
Of je je verhaal/ervaring/emotie/ … wilt uitdrukken in een tekst, een gedicht, een creatief product, een filmke, een podcast, …  Alles wat je wilt delen met andere ouders om hen te inspireren en te bemoedigen is welkom voor de rubriek ‘Bij ons thuis’ op onze website. Mail ons gerust jouw bijdrage door of neem contact met ons op.

  • Vaders, papa’s!

Misschien hoorde je al van ‘Vaderklap’?  Vaderklap is een ‘(h)echte groep van vaders die samen willen inspireren, motiveren en ontdekken hoe vader te zijn in deze 21ste eeuw. ‘ Vorig jaar organiseerde Vaderklap een eerste ‘Brusetta’, een zeer gesmaakte activiteit voor vaders van een kind met een handicap en brussen. Voor Brusetta 2 slaan Vaderklap en Gezin en Handicap de handen in elkaar. Gezin en Handicap is op zoek naar energieke papa’s die hun schouders hieronder willen zetten. Interesse? Stuur ons een mailtje: info@gezinenhandicap.be