…

Gezin en Handicap zoekt! Help jij ons een handje?

  • Versterking Raad van Bestuur

Gezin en Handicap wordt gedragen door een zeer betrokken bestuur van ouders en een brus. Een organisatie ‘besturen’ vraagt echter veel expertise. Voor onze vzw gaat het dan vooral over de ervaringsdeskundigheid van ouders en brussen.  Mooi zou ook zijn wanneer deze expertise kan aangevuld worden met mensen die sterk zijn in o.a. in management, financies, sociale media, ….
Wil jij ons bestuur versterken, geef ons dan aub een seintje: info@gezinenhandicap.be, 03 216 29 90.

  • Ervaringsdeskundigen voor beleidsacties

Knelpunten in de procedure zorgtoeslag, afbouw van mogelijkheden tijdskrediet, de toenemende digitalisering waardoor mensen uit de boot vallen, de lange wachtlijsten voor zowat alles, de complexe administratieve beslommeringen, … Met jullie hulp zou Gezin en Handicap haar rol als ‘belangenverdediger van gezinnen met een kind met een handicap’ steviger kunnen opnemen. Wil jij je engageren om hieraan een steentje bij te dragen, neem dan contact met ons op: info@gezinenhandicap.be, 03 216 29 90.

  • Versterking voor het infoloket ‘collectief overleg’

Bij Gezin en Handicap is ons doel een cultuur van inspraak. Daarom zetten wij in op het bieden van informatie en ondersteuning aan collectieve overlegorganen (en… alle andere organisatievormen die aan participatie willen doen) bij vergunde zorgaanbieders. Wij zijn op zoek naar participatie-enthousiastelingen: ervaren mensen die geloven in participatie van personen met een beperking. Zij die de stem van de gebruiker (en/of hun vertegenwoordiger) zien én horen.

Werk jij in een voorziening / ging jij onlangs op pensioen en wil je je kennis en ervaring delen?  Heb je interesse in de werking van het collectief overleg (de vroegere gebruikersraad)? Wil je een klankbord zijn binnen ons team? Brainstormen en/of ideeën concretiseren? De cultuur van inspraak mee naar buiten uitdragen? We zoeken samen naar een manier hoe je het infoloket zou kunnen ondersteunen.

Dan zoeken wij jou! Contacteer onze verantwoordelijke voor het project via nymphe.cantryn@gezinenhandicap.be.

  • Bijdragen voor ‘Bij ons thuis’

Had jij een speciaal moment in je gezin? Beleefde je een toffe ervaring? Verraste je kind je met iets wat je niet verwacht had? Heb jij een tip? Maak jij je ergens zorgen over? Erger jij je aan een en ander? Roei jij tegen de stroom in en wil je anderen mee in je boot krijgen? …
Of je je verhaal/ervaring/emotie/ … wilt uitdrukken in een tekst, een gedicht, een creatief product, een filmke, een podcast, …  Alles wat je wilt delen met andere ouders om hen te inspireren en te bemoedigen is welkom voor de rubriek ‘Bij ons thuis’ op onze website. Mail ons gerust jouw bijdrage door of neem contact met ons op.

  • Vaders, papa’s!

Misschien hoorde je al van ‘Vaderklap’?  Vaderklap is een ‘(h)echte groep van vaders die samen willen inspireren, motiveren en ontdekken hoe vader te zijn in deze 21ste eeuw. ‘ Vorig jaar organiseerde Vaderklap een eerste ‘Brusetta’, een zeer gesmaakte activiteit voor vaders van een kind met een handicap en brussen. Voor Brusetta 2 slaan Vaderklap en Gezin en Handicap de handen in elkaar. Gezin en Handicap is op zoek naar energieke papa’s die hun schouders hieronder willen zetten. Interesse? Stuur ons een mailtje: info@gezinenhandicap.be