…

Workshop: Elke stem telt!

23/11/2021 van 13:30 tot 17:00

Waar personen met een handicap samen wonen en leven, is ‘inspraak en participatie’ een belangrijk gegeven voor een kwaliteitsvolle ondersteuning, voor ‘kwaliteit van leven’. Het organiseren van inspraak is dus veel meer dan een ‘erkenningsvoorwaarde’.  In voorzieningen krijgt inspraak en participatie voor een deel vorm in het ‘collectief overleg’. In dit overleg zetelen meestal familieleden en vertegenwoordigers van gebruikers. In andere voorzieningen is het collectief overlegorgaan samengesteld uit effectieve gebruikers, veelal personen met een verstandelijke handicap. In sommige voorzieningen zetelen zowel personen met een verstandelijke handicap als hun vertegenwoordigers in het collectief overlegorgaan.

Personen met een verstandelijke handicap een stem geven, hen uitnodigen om hun ervaringen en verwachtingen te uiten, hen stimuleren om ook hun collega’s te vertegenwoordigen, … is echter een hele uitdaging. Een uitdaging die wij samen met jullie willen aangaan.

Je ontdekt
  • Korte situering van de opdracht collectief overleg.
  • Kennismaking met interessant materiaal om de communicatie met en tussen mensen met een verstandelijke handicap optimaal te laten verlopen.
  • Voorstelling van een aantal methodieken om de betrokkenheid van mensen met een verstandelijke handicap te vergroten.
  • Ruimte voor jullie ervaringen, vragen, verwachtingen.

Pasform en Gezin en Handicap nodigen je van harte uit op de workshop ‘Elke stem telt’. Bedoeling is jullie te inspireren en de kans te geven om van elkaar te leren.

Je spreker

 

Praktisch

Deelnameprijs voor professionelen: 45 euro (betaling na factuur). Leden (vrijwilligers) van het collectief overleg kunnen gratis deelnemen.

Een printklare uitnodiging vind je hier.

 

Word lid en schrijf je goedkoper in voor infomomenten, cursussen, workshops en meer!
Volg je het infomoment als professional? Dan krijg je een factuur toegestuurd.
Locatie:
KVG-zaal Leuven
Tiensesteenweg 63
3000 Leuven
Kaart wordt geladen...
Inschrijven
Soort ticket Prijs Plaatsen