…

AFGELAST: Ontwikkeling Stimuleren – Antwerpen

31/01/2023 - 21/03/2023 van 19:30 tot 22:15

Samen op weg naar een meer ontspannen en veerkrachtiger ouderschap

Kinderen opvoeden is moeilijk

Kinderen met een beperking opvoeden, is vaak nog moeilijker! Bij hen verloopt de ontwikkeling soms wat moeizamer en minder vanzelfsprekend. Gezond verstand, intuïtie, je spiegelen aan je eigen ouders of hoe mensen uit je omgeving met kinderen omgaan, volstaan dan niet meer. Kinderen met een beperking hebben een extra inspanning, een extra aanzet nodig om hun ontwikkelingsstapjes te kunnen zetten. Bijkomende informatie, andere inzichten, concrete tips, een steuntje in de rug, … zijn voor ouders/ begeleiders van een kind met een beperking erg welkom.

Een cursus voor ouders, opvoeders, begeleiders, …van kinderen met een beperking.

Video

Bekijk de teaser voor deze driedelige cursus hier

Je ontdekt

Bij deze cursus ‘Ontwikkeling Stimuleren’ wordt ervan uitgegaan dat elk kind kan ontwikkelen. Als ouder of professional kan je de ontwikkeling van je kind stimuleren. Maar hoe doe ik dat? Welke prikkels kan ik dan best aanbieden aan mijn kind? Hoe trek ik de aandacht? Hoe stimuleer ik het bekwaamheidsgevoel? … Tijdens de cursus probeert de lesgever handvatten, concrete tips, … aan te bieden aan ouders en begeleiders.

Avond 1: Wat is ontwikkelen?

  • Het hersenverhaal
  • Ontwikkelen gebeurt in interactie
  • Voorwaarde: geloven in en vertrekken van de mogelijkheden
  • Wederkerigheid als startpunt

Avond 2: De basis van interactie

  • 4 basisboodschappen
  • ABC of love
  • De rol van ‘jouw’ cultuur in het ontwikkelingstraject van je kind

Avond 3: de kwaliteit van de interactie

  • Mediatie en mediatiecriteria

Ouders die deze cursus ooit volgden, beweren dat zij er leerden geloven in hun kind en in zichzelf als ‘mediator’. Ook het samenzijn met andere ouders, de kans tot ervaringsuitwisseling en de bemoediging die ze bij elkaar vinden, vonden ouders erg belangrijk. Voor wie verder wil, telt deze cursus ook als een onderdeel van de IVP-cursus (Instrumenteel Verrijkingsprogramma van R. Feuerstein)

Je spreker: Albert Janssens

ALBERT JANSSENS stond jaren als onderwijzer in de klas in het gewoon en buitengewoon onderwijs. In 1992 maakte hij kennis met het gedachtegoed van Feuerstein. Hij geeft trainingen voor verschillende organisaties (scholen, kinderdagverblijven,..) en in zijn eigen vormingscentrum CeSMOO (Centrum voor het Stimuleren van het Mediërend Opvoeden en Onderwijzen). Hij is verantwoordelijke voor de implementatie van het MISC-concept in België en auteur van verschillende boeken over opvoeding.

Driedelige cursus

di 31_01_23 | 19.30 u: Wat is ontwikkelen?
di 28_02_23 | 19.30 u: De basis van interactie
di 21_03_23 | 19.30 u: De kwaliteit van de interactie

Schrijf je in voor de hele reeks van drie avonden. Je ontvangt een factuur voor de volledige cyclus: graag deze betalen voor aanvang van de cursus.

! Opgelet. Voor deze cursus zijn de plaatsen beperkt!

Neem contact met ons op als je gebruik wilt maken van ons sociaal tarief.

Praktisch

Een printklare uitnodiging vind je hier

Word lid en schrijf je goedkoper in voor infomomenten, cursussen, workshops en meer!
Alle betalingen verlopen via factuur.
Locatie:
KVG – Zaal Van Gorp
Arthur Goemarelei 66
2018 Antwerpen
Kaart wordt geladen...
Inschrijven

Dit infomoment is volzet. Stuur een mailtje naar gezinenhandicap@kvg.be of bel naar 03 216 29 90 om u op de wachtlijst te zetten.

Soort ticket Prijs Plaatsen