…

Ondersteuning op school – VLB

24/04/2019 van 19:30 tot 22:15

Op welke ondersteuning kan je kind met een handicap/specifieke onderwijsbehoeften rekenen als je kiest voor een gewone school?

Vanaf het schooljaar 2017-2018 geldt een nieuw ondersteuningsmodel voor de begeleiding van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften in scholen van het gewoon basis- en secundair onderwijs. Dit vervangt de vroegere begeleiding geïntegreerd onderwijs (GON) en inclusief onderwijs (ION). Je kind krijgt niet langer standaard een vast aantal uren begeleiding per week gedurende een bepaalde periode. De school voor gewoon onderwijs bepaalt samen met jou, met het CLB en met een school voor buitengewoon onderwijs de ondersteuning ‘op maat’, op basis van de noden.

Je ontdekt

Je komt te weten op welke ondersteuning kinderen met specifieke onderwijsbehoeften kunnen rekenen op school en in de klas; wie dit bepaalt en vanwaar die ondersteuning komt.

Je krijgt inzicht in hoe de ondersteuning door een ondersteuningsnetwerk of vanuit het buitengewoon onderwijs verloopt, wordt ingezet en welke ervaringen er zijn met dit nieuwe ondersteuningsmodel.

Je krijgt concrete tips hoe je deze ondersteuning kan bekomen en hoe het CLB jou kan ondersteunen in dit proces.

Er is ruimte voor je vragen en ervaringen.

Je spreker

Tine Gheysen en Christine Vonckx, Vrij CLB Netwerk

Praktisch

Een printklare uitnodiging vind je hier.

Word lid en schrijf je goedkoper in voor infomomenten, cursussen, workshops en meer!
Dit infomoment organiseren we op meerdere data en locaties. Wil je dit elders volgen? Bekijk de vormingskalender van Gezin en Handicap.
Ben je ouder/familielid? Dan betaal je bij aanvang van het infomoment aan het onthaal.
Volg je het infomoment als professional? Dan krijg je een factuur toegestuurd.
Locatie:
KVG-zaal Leuven
Tiensesteenweg 63
3000 Leuven
Kaart wordt geladen...
Inschrijven
Soort ticket Prijs Plaatsen