…

Sterke, kwetsbare leiders in de zorg

07/12/2018 van 09:30 tot 13:00
Sterke kwetsbare leiders in de zorg

De zorg en het onderwijs aan personen met een handicap heeft ‘sterke leiders’ nodig. Zeker op dit moment, nu tal van veranderingen voor veel onrust en onzekerheid zorgen … bij àlle betrokkenen.

Inhoud

Gezin en Handicap nodigt alle leidinggevenden in de zorg, het onderwijs en iedereen die zich aangesproken voelt van harte uit om eens een paar uurtjes afstand te nemen van de hectische werkdruk en even stil te staan bij de eigen dromen die elke leidinggevende ongetwijfeld heeft, maar helaas te vaak op de achtergrond geraken. En zich te laten inspireren door de kennis, ervaring en spirit van Joost Callens.

We organiseren dit inspiratiemoment in het kader van de warmste week van Studio Brussel. Door je deelname draag je je steentje bij aan de werking van Gezin en Handicap. Want met de beperkte middelen vanuit het sociaal-culturele werk heeft onze organisatie het moeilijk om te overleven.

Leiderschap gaat over de vraag hoe je mensen rond een doel en missie kunt samenbrengen. Het is me ook duidelijk dat er heel veel visie, charisma en hart bij leiderschap komt kijken, om je medewerkers te inspireren, te coachen en te sturen, maar ook om te luisteren en ruimte te geven. Bij leiderschap past ook passie, gedrevenheid, kwetsbaarheid en authenticiteit…’ lezen we het boek ‘De kwetsbare leider’ van Joost Callens.

Inleider: Joost Callens

Joost is vader van een zoon met een handicap, CEO van Durabrik, ethische ondernemer, initiatiefnemer van de Toontjeshuizen en auteur van ‘De kwetsbare leider. Bouwstenen voor persoonlijke ontwikkeling en leiderschap’. Met dit boek hoopt hij andere ondernemers aan te zetten om in de spiegel te kijken en niet bang te zijn om voor hun kwetsbaarheid en onzekerheid uit te komen. Want net hierin zit een bron van kracht, creativiteit, verbondenheid en daadkracht die veranderingen mogelijk maken. Door de focus te leggen op mensen, klanten en medewerkers, op ecologie en duurzaamheid, … zijn de bedrijfsresultaten van Durabrik er alleen maar op vooruit gegaan. En de erkenningen volgen elkaar op. Vorig jaar nog ontving Durabrik de prijs ‘Great Place to Work’.

Praktisch

Vrijdag, 7 december 2018 van 9.30 u. tot 13 uur.

Deelnameprijs: 70 euro (Inclusief deelnemersmap en catering door Bits N Bites)

Gelieve in de inschrijvingsmodule uw facturatiegegevens (naam, adres organisatie, mail voor factuur, en evt ondernemingsnummer) door te geven in het vakje ‘opmerkingen’

Programma volledige reeks

9.30 u: een warm onthaal

10 uur: welkom en getuigenis van Veronique, de mama van Nele. Omwille van een ernstige meervoudige handicap moet Veronique haar dochter regelmatig toevertrouwen aan anderen. Waar is zij dan vooral naar op zoek?

10.30 u.: Joost Callens over ‘Kwetsbaar leiderschap, ook in de zorg en het onderwijs’.

12.30 u.: Lien Van De Wiel, coördinator Absoluut, reflecteert. Wat leerde zij uit de vele onderhandelingen tussen budgethouders en vergunde zorgaanbieders? Wat vinden personen met een handicap en hun netwerk belangrijk als zij hun PVB willen inztten?

13 uur: napraten bij een lunch, verzorgd door BitsNbites.

 

Een printklare uitnodiging vind je hier.

Volg je het infomoment als professional? Dan krijg je een factuur toegestuurd.
Alle betalingen verlopen via factuur.
Locatie:
‘t Gasthuis
Turnhoutsebaan 199
2110 Wijnegem
Kaart wordt geladen...
Inschrijven