…

SMOG

S-M-O-G is een letterwoord. Het staat voor:

Spreken Met Ondersteuning van Gebaren

Leert je kind of familielid SMOG op school of in een voorziening? Kom je als begeleider in contact met personen die met SMOG communiceren? En wil jij SMOG ook zelf aanleren?

Gezin en handicap organiseert SMOG-initiaties en –cursussen. Ze zijn eenvoudig opgevat en voor iedereen toegankelijk.

  • Initiatiecursus SMOG: na de tweedaagse SMOG-initiatie heb je als ouders, brussen, familie en vrijwilligers 90 basisgebaren onder de knie. Je volgt de cursus op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Bekijk de eerstvolgende data SMOG-initiatie en schrijf je in.
  • SMOG-opleiding voor professionelen: Jaarlijks organiseren we twee complete SMOG-cursussen. Deze zesdaagse opleiding richt zich tot professionele begeleiders die SMOG willen introduceren in een school, voorziening of dienst voor mensen met een communicatiebeperking. Aan het einde van de rit krijg je een SMOG-attest.
    Interesse? Vind je SMOG-opleiding en schrijf je in.

SMOG: talig gebaren

SMOG ondersteunt horende personen die taal moeilijk of beperkt gebruiken of verstaan, bij hun dagdagelijkse communicatie. Deze uniforme communicatiemethode combineert spraak en 500 eenvoudige gebaren om basisbegrippen, wensen en noden kenbaar en begrijpelijk te maken.

Inschrijven en deelname

Wil je aan een volgende SMOG-vorming deelnemen? Kijk even naar ons cursuskalender, of schrijf je op onze nieuwbrief in. Zo ben je meteen op de hoogte over waar en wanneer de cursus ingepland is.

Meer informatie?

Ontdek onze SMOG-site.
Wil u weten waar uw kind SMOG kan leren? Neem dan via de mail contact met ons op, of bel ons op 03 216 29 90.

Ouders
Antwerpen
Limburg
Oost-Vlaanderen
Vlaams-Brabant
West-Vlaanderen