Tekstjes week van de opvoeding 2020

Shalina: Jouw kind vooral niet vergelijken met een ander kind. Ze zijn allemaal uniek, laten we ze vooral niet vergelijken met elkaar. En alles begint met een ouder die blijft geloven in zijn/haar kind. Met engelengeduld en veel liefde. En elke kleine vooruitgang, hoe klein ook, is een mijlpaal.

Isabelle: Dag per dag. Dus elke dag opnieuw met volle moed eraan beginnen en genieten van de kleine geluksmomentjes. Ik merk ook dat ik zoveel beter kan relativeren en loslaten door mijn zoon. Dus ook focussen op positieve dingen.

Lies: Wij volgen de raad van Audrey Hepburn: als je bij impossible een apostrof plaatst, krijgt het een heel andere betekenis: I’m possible. Toen onze zoon kleiner was en dit nog te moeilijk was, zei ik altijd tegen hem: “Gaat niet bestaat niet.”.

Els: Ik leerde in de tijd der jaren, dat een mens die dingen niet moet forceren of proberen te veranderen, te verbloemen of te verontschuldigen. Bij ons hangt deze tekst aan de frigo, kort en krachtig: “Wat is, zal zijn.”.

Kristien stuurde ons meerdere mooie tekstjes over kinderen opvoeden. Wij kozen er deze quote van Fritz Francken uit: “Kinderen opvoeden eist meer karakter dan kennis en minder ervaring dan geduld.”.