…

Documentatiecentrum

Heb je vragen rond de seksuele opvoeding van je jongvolwassen zoon? Ben je op zoek naar een kinderboek rond handicap? Of zoek je voor je eindwerk een referentiewerk over de emotionele ontwikkeling van mensen met autisme?

Rijk documentatiecentrum

In ons documentatiecentrum vind je een schat aan informatie over leven met een beperking, en thema’s als gezondheid, ontwikkeling, onderwijs, spelondersteuning. Meer dan vierduizend titels helpen je verder: referentiewerken, educatieve boeken, (jeugd-)literatuur, tijdschriften, audiovisuele media, documentatiemappen, leermiddelen en spelmateriaal. Personen met een handicap, ouders, studenten, leerkrachten en begeleiders kunnen het materiaal ter plaatse raadplegen en (meestal) ontlenen. Wij houden onze bibliotheek up-to-date en actueel voor jou.

Uitlenen of raadplegen: bezoek ons

Kom gerust ons aanbod verkennen of uitlenen. Zoek je informatie over een bepaald thema? Graag helpen we je snel de juiste informatie te vinden. Daarom vragen we je om altijd contact met ons op te nemen en/of een afspraak te maken – voor je langskomt.  Zo kunnen we tijd voor je vrij maken en je persoonlijk advies geven.

Online consulteren: grasduin in onze catalogus

Je kan ook al zelf een kijkje nemen in ons aanbod via de online catalogus van het Gezin en Handicap-documentatiecentrum.
Of verken even onze laatste aanwinsten: wie weet staat daar de informatie die je zoekt.

Thematische literatuurlijsten: vind snel je titel

Gezin en Handicap stelde een aantal literatuurlijsten voor je samen, over bepaalde thema’s. Zo vind je snel de relevante boeken of werken die je verder op pad kunnen helpen. De titels op deze literatuurlijsten selecteerden we naar aanleiding van een studiedag van Gezin en Handicap of op basis van jullie vragen.

Praktisch

Voor wie? Mensen met een handicap, ouders, leerkrachten, begeleiders, studenten

Wanneer?

  • maandag en dinsdag – 9 tot 17 uur
  • Op afspraak: maak een afspraak via gezinenhandicap.be
  • ! Opgelet! Neem altijd eerst contact op vooraleer je langskomt.

Hoe?

  • Raadpleging van het beschikbare materiaal is gratis. Bij ontlening wordt een waarborg van 12,50
    euro en een kleine ontleenkost gevraagd.
  • Uitleentarief: 0,25 EUR per titel
  • Uitleenperiode: 3 weken, met mogelijkheid tot verlenging

Waar?

A. Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen.

Het documentatiecentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: