…

Rijk documentatiecentrum handicap en inclusie

Heb je vragen rond de seksuele opvoeding van je jongvolwassen zoon? Ben je op zoek naar een kinderboek rond handicap? Of zoek je voor je eindwerk een referentiewerk over de emotionele ontwikkeling van mensen met autisme?

In ons documentatiecentrum vind je een schat aan informatie over leven met een beperking, en thema’s als gezondheid, ontwikkeling, onderwijs, spelondersteuning. Meer dan vierduizend titels helpen je verder: referentiewerken, educatieve boeken, (jeugd-)literatuur, tijdschriften, audiovisuele media, documentatiemappen, leermiddelen en spelmateriaal. Personen met een handicap, ouders, studenten, leerkrachten en begeleiders kunnen het materiaal ter plaatse raadplegen en (meestal) ontlenen. Wij houden onze bibliotheek up-to-date en actueel voor jou.

Uitlenen of raadplegen: bezoek ons

Kom gerust ons aanbod verkennen of uitlenen. Zoek je informatie over een bepaald thema? Graag helpen we je snel de juiste informatie te vinden. Daarom vragen we je om altijd contact met ons op te nemen voor je langskomt.  Zo kunnen we tijd voor je vrijmaken en je persoonlijk advies geven.

Online consulteren: grasduin in onze catalogus

Je kan ook al zelf een kijkje nemen in ons aanbod via de online catalogus van het Gezin en Handicap-documentatiecentrum. Of verken even onze laatste aanwinsten: wie weet staat daar de informatie die je zoekt.

Thematische literatuurlijsten: vind snel je titel

Gezin en Handicap stelde een aantal literatuurlijsten voor je samen, over bepaalde thema’s. Zo vind je snel de relevante boeken of werken die je verder op pad kunnen helpen. De titels op deze literatuurlijsten selecteerden we naar aanleiding van een studiedag van Gezin en Handicap of op basis van jullie vragen.

Openingsuren documentatiecentrum Gezin en Handicap

Wanneer?
  • maandag en dinsdag – 9 tot 17 uur
  • Neem altijd eerst contact op vooraleer je langskomt. Dat kan hier of geef ons een seintje via 03 216 29 90.
Voor wie? 

Personen met een handicap, ouders, leerkrachten, begeleiders, studenten

Hoe?
  • Raadpleging van het beschikbare materiaal is gratis. Bij ontlening wordt een waarborg van 12,50
    euro en een kleine ontleenkost gevraagd.
  • Uitleentarief: 0,25 EUR per titel
  • Uitleenperiode: 3 weken, met mogelijkheid tot verlenging
Waar?

A. Goemaerelei 66, 2018 Antwerpen.

Het documentatiecentrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer:

 

Opgelet: tijdelijk ander adres!

Ons kantoor aan de Arthur Goemaerelei 66 in Antwerpen wordt grondig verbouwd.

Van 1 september 2018 tot 31 december 2019 vind je het documentatiecentrum daarom aan de Potvlietlaan 5B in 2600 Berchem.

Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Van aan NMBS-station Antwerpen-Berchem ga je 1 km te voet, of met de bus: lijn 20 richting Borsbeek, halte Berchem Neptunusstraat.
(Rolstoelgebruikers dienen helaas rekening te houden met het toegankelijkheidsbeleid van De Lijn.)