…

Workshop bewindvoering- WVL

01/03/2023 van 13:30 tot 17:00

Vanaf 18 jaar wordt iedereen meerderjarig (dus ook een persoon met een ernstige beperking). Vanaf dat moment mag je o.a. contracten ondertekenen, keuzes maken over bijvoorbeeld een verblijfplaats, een rekening openen, geld afhalen, een lening aangaan, gaan stemmen, huwen, een kind erkennen, enz.

Sommige mensen kunnen een aantal van deze handelingen echter niet (meer) alleen: mensen met een verstandelijke handicap, mensen met dementie, mensen met een psychische ziekte,… De persoon zelf of alle belanghebbenden kunnen dan een bewindvoering aanvragen.

In deze workshop staan we o.a. stil bij deze en jouw eigen vragen:

– Kan er ook ‘buitengerechtelijk’ een vorm van bescherming geregeld worden?

– Wat is een bewindvoering? Voor wie kan je bewindvoering aanvragen? Hoe vraag je een bewindvoering aan? Wat betekent dit voor de persoon onder bewind?

-Ben je verplicht een bewindvoering aan te vragen als je kind een verstandelijke handicap heeft?

-Wie kan bewindvoerder worden en wat is zijn/haar opdracht?

Tijdens deze workshop maken wij veel ruimte voor jouw vragen en ervaringen. Wij gaan ook dieper in op de verslaggevingsverplichtingen. Omdat wij nog altijd geen demoversie ter beschikking hebben, kunnen wij helaas tijdens deze workshop niet verder in gaan op digitale verslaggeving. Wie hiermee aan de slag wil gaan, verwijzen we naar de webinar ‘digitaal dossier bewindvoering’ die tot de zomer op ons webinarchannel ter beschikking staat.

Je spreker

Lief Vanbael, Gezin & Handicap

Praktisch

Een printklare uitnodiging vind je hier.

Word lid en schrijf je goedkoper in voor infomomenten, cursussen, workshops en meer!
Dit infomoment organiseren we op meerdere data en locaties. Wil je dit elders volgen? Bekijk de vormingskalender van Gezin en Handicap.
Ben je ouder/familielid? Dan betaal je bij aanvang van het infomoment aan het onthaal.
Volg je het infomoment als professional? Dan krijg je een factuur toegestuurd.
Locatie:
Beweging.net
Sint-Jorisstraat 1
8800 Roeselare
Kaart wordt geladen...
Inschrijven
Soort ticket Prijs Plaatsen