Voor wie?

Ben jij een ouder, broer, zus of familielid van iemand met een handicap? Begeleid jij een kind, jongere, of volwassene met een beperking? Of ben jij als vriend, vrijwilliger, of voogd bij diens netwerk betrokken? Gezin en Handicap is er voor jou.

Een geïnformeerde ouder is er twee waard

Wij luisteren naar je vragen en geven helder antwoord, reiken je de actuele, relevante informatie aan die je nodig hebt. We gidsen je door de administratieve en juridische doolhoven, of verwijzen je naar de juiste hulpverleners door.

Nieuwe perspectieven

Onderwijs, erfrecht, communicatieondersteuning, … Alles wat jij over handicap en inclusie wil en moet weten, reiken wij je aan. Tijdens verhelderende infoavonden en cursussen ontdek je nieuwe perspectieven en oplossingen. Bovendien delen ouders er hun ervaringen met elkaar. Zo kom je tot verrijkende inzichten of breid jij je netwerk uit.

 

Gezin en Handicap is er voor iedereen die als professional een kind, jongere, of volwassene met handicap ondersteunt. Ook scholen, organisaties, verenigingen, jeugdbewegingen en voorzieningen mogen op ons rekenen.

Met advies, gerichte informatie en documentatie zorgen we ervoor dat je beter uitgerust bent om de persoon met een handicap – al dan niet inclusief – in je werking op te nemen. En wil jij je eigen medewerkers bijkomende vorming geven? Dan helpen we jou om een infoavond of cursus op het getouw te zetten.