Over Ons

Wie met andere ouders van een kind met een handicap
zijn ervaringen kan delen, krijgt perspectief,
kan weer een eind verder…

Ben je ouder van een kind met een handicap, of vermoed je dat er iets misloopt in de ontwikkeling van je kind? Gezin en Handicap wil een aanspreekpunt zijn voor al wie te maken krijgt met handicap. Met jouw ervaringen en vragen kun je bij Gezin en Handicap terecht.

Heb je een vraag over spelen en speelgoed, over ontwikkeling stimuleren, over SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren), bijkomende kinderbijslag, erfrecht, …? Gezin en Handicap organiseert informatie- en vormingsavonden over deze en andere thema’s.

Wil je iets meer lezen over opvoeding, onderwijs, spelen, communicatie, ontwikkeling stimuleren? Gezin en Handicap beheert een uitgebreid documentatiecentrum over het ruime thema handicap. Op www.gezinenhandicap.be krijg je een overzicht van het aanbod.

Gezin en Handicap geeft publicaties uit over concrete thema’s in begrijpelijke taal: oppas en assistentie, inclusief onderwijs, snoezelen, bijkomende kinderbijslag, …

Je kunt lid worden van Gezin en Handicap. Bezorg ons je postadres en wij sturen je een kennismakingspakketje op. Voor 23 euro ben je individueel lid van Gezin en Handicap en KVG en dit tot eind 2017. Om met heel het gezin lid te worden betaal je 34.5 euro. Je ontvangt dan ons jaaraanbod, betaalt een lagere deelnameprijs én kunt gebruik maken van het aanbod van de KVG-groep. Via het tijdschrift Handiscoop (tweemaandelijks tijdschrift) blijf je op de hoogte van de actualiteit over handicap.

Gezin en Handicap

Gezin en Handicap
Arthur Goemaerelei 66
2018 Antwerpen
Tel: 03 216 29 90 | Fax: 03 248 14 42
gezinenhandicap-at-kvg.be
www.gezinenhandicap.be
www.facebook.com/gezinenhandicap

Gezin en Handicap is lid van de KVG-groep

Gezin en Handicap is lid van de federatie Vijftact, de federatie waar centrum ZitStil, Fevlado-Diversus, Sig, Vlaamse Dienst Autisme en wij lid van zijn. In het overkoepelend thema handicap en inclusie richten de organisaties zich elk tot een doelgroep met hun eigen thema’s. In Vijftact vinden ze een forum om door ervaringsuitwisseling en gezamenlijke vorming de professionaliteit van hun werking nog te verbeteren.