…

Bij ons thuis

Mantelzorgers maken vaak lange dagen. Het mag dan ook niet verwonderen dat de dag van de mantelzorger symbolisch doorgaat op de langste dag van het jaar, in 2019 is dit 23 juni. Naar aanleiding hiervan lanceren we bij Gezin & Handicap een nieuw project ‘Bij ons thuis’.
‘Bij ons Thuis’ wil ouders (of anderen vanuit het netwerk) van kinderen met een handicap hun verhaal laten doen. Op deze manier kunnen andere ouders geïnspireerd en geraakt worden en (h)erkenning vinden.

‘Bij ons thuis’ wil inspireren en tegelijk ook ontroeren. Net doordat mensen hun verhaal delen, kunnen ze zichzelf maar ook anderen sterker maken. Jullie verhalen tonen hoe het leven er bij jullie uitziet en daar hechten we ontzettend veel waarde aan.

Wil jij ook graag je verhaal delen en tonen hoe het ‘Bij jullie thuis’ is? Stuur ons dan zeker eens een mailtje. Alles is trouwens welkom: een pakkend verhaal, een intiem gedicht, een hartverwarmende podcast…

Welkom ‘Bij ons thuis’!

Foute bestemming – Oktober 2019

Op de blog ‘Louland’ schrijft Lobke Goens over de wonderlijke avonturen van haar zoon Lou met autisme en haar ervaringen als ASS-mama. Lees hier haar stukje ‘Foute bestemming’.

Foute bestemming

Broeredag – September 2019

In haar luchtige, ludieke, maar ook serieuze blog ‘Down the Roos’ vertelt Jenka over de weg die ze als gezin gaan sinds Roos bij hen is. In ‘Broeredag’ schrijft ze over de unieke band tussen Roos en haar broer Bas.

Broeredag

Pette – Augustus 2019

Robin gaat graag bij haar oma logeren. Pette woont daar ook. Wij selecteerden het fragment “Draadje trek”. Een herkenbaar stukje over vasthouden en loslaten, door de ogen van Robin (12j.). Wil je het boek graag bestellen? Dat kan via deze website.

Draadje trek

Fien Dillen – Juli 2019

Fien heeft een broer met een meervoudige handicap. Als eindwerk voor haar opleiding journalistiek maakte ze een podcast.

Omdat Jan heel muzikaal en auditief is, leek me het erg interessant hierover iets in audio te maken. Dit medium laat je slechts iets horen en niets zien, waardoor je met een open blik kan en zelfs moet luisteren.” Neem eventjes 25 minuutjes de tijd en laat je ontroeren:

Podcast Fien

Frauke Cosaert – Juni 2019

Frauke Cosaert bijt de spits af voor ‘Bij ons Thuis’. Voor sommigen onder jullie zal Frauke geen onbekende meer zijn, ze bracht immers al een pakkende getuigenis op één van onze infoavonden ‘Handicap in je gezin’. Frauke beheert ook een blog www.wervelkind.be, waar ze wel vaker verhalen deelt over haar ouderschap, ze heeft dus al heel wat ervaring in het schrijven. Ben je benieuwd naar haar verhaal voor ‘Bij ons thuis’, hier vind je het terug:

Verhaal Frauke